Voedselbuurtbosconferentie Leidschenveen

Op woensdagavond 15 mei werd Ajax landskampioen. Maar tegelijkertijd werd ook de 2e voedselbuurtbosconferentie gehouden. Dit keer in de bibliotheek in de Haagse wijk Leidschenveen, die direct grenst aan het gebied waar Astrid en Klaartje het voedselbuurtbos willen beginnen. Ondanks het voetbal, liep de zaal snel voor met een brede afvaardiging van circa dertig omwonenden, docenten, natuurliefhebbers, wandelaars en ondernemers.

Albert Zwijnenburg, groenbeheerder van het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg, deed de aftrap. Hij is enthousiast over het plan, verklapt hij vast. Hoewel de gemeente Zoetermeer het beheer van het gebied zal voeren, zullen ook de bewoners van Leidschenveen er baat bij hebben: de Nieuwe Driemanspolder waarin het voedselbuurtbos moet verrijzen, sluit aan op het resterende Haagse groen. Een deel daarvan zal de komende jaren bebouwd moeten worden om nieuwe bewoners te kunnen huisvesten, het groen dat overblijft is wat hem betreft heilig.

Als de dames hun ideeën toelichten, blijkt al dat er in de zaal veel vragen zijn. Hoe zijn ze van plan om te gaan met onverlaten die de oogst komen stelen, zijn ze bereid samen te werken met andere organisaties en bedrijven, hoe kunnen mensen nu vast helpen? Net als in Zoetermeer, blijkt er ook in Leidschenveen een groot draagvlak voor de plannen te zijn.

 

Heeft u deze gelegenheid gemist, en wil u er volgende keer wel bij zijn? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van MobileOrchards.com. U kan nu ook al helpen, door het invullen van de survey, door Mobile Orchards en Kambisa!BeHeard. te volgen op sociale media en onze berichten te verspreiden. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *