University of Local Knowledge

Met de University of Local Knowledge (Universiteit voor Lokale Kennis) willen we ervoor zorgen dat lokale kennis over het miombo-bos niet verdwijnt, maar wordt overgedragen aan komende generaties. Nu veel jongeren naar de stad verhuizen, staat deze kennisoverdracht onder druk, terwijl ze lokaal en wereldwijd hard nodig is om over te schakelen van een destructieve economie naar natuurbevorderende modellen. Om dat te realiseren, houden we een stuk miombo-bos in stand, beschermen we het tegen stroperij, vuur en houtkap, en werken we met een netwerk van lokale gidsen – onze professoren.

Onze gidsen nemen bezoekers mee op rondleiding door het bos, en laten ze kennis maken met traditionele technieken zoals het bouwen van huizen van hernieuwbare lokale materialen, het brouwen van Munkoyo (een gefermenteerde drank met wortels die bijzondere kwaliteiten zouden hebben) en het maken van Chikanda, ‘Afrikaanse worst’, een vegetarische product dat qua smaak nauwelijks van vlees te onderscheiden is, terwijl het wordt gemaakt van lokale orchideeën.

Wil je meer leren van deze professoren, hun kennis helpen documenteren of een keer mee doen aan een rondleiding of workshop? Neem dan contact op met klaartje@mobileorchards.com

Some of our forest professors at the sign of the University of Local Knowledge.
Some of our forest professors at the sign of the University of Local Knowledge.