Voedselbuurtbosconferentie 2018

Uitnodiging
Voedselbuurtbosconferentie 2018

Astrid van Beek toont de kaart van de ‘Treemanspolder’, foto: Simone Langeveld

Als het aan Mobile Orchards en Kambisa!BeHeard ligt, krijgt Zuid Holland er eind 2020 een voedselbuurtbos bij, de ‘Treemanspolder’. Dit moet verschijnen in de Nieuwe Driemanspolder, een voormalig landbouwgebied tussen Zoetermeer en Leidschenveen dat momenteel wordt omgevormd naar een natuur-, recreatie- en wateropvanggebied. Het voedselbuurtbos moet daar straks niet alleen producten als fruit, noten en kruiden opleveren, maar ook bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor de omwonenden. Met uiteenlopende faciliteiten als een mobiele theetoko, wandelroutes, een outdoor supermarkt, een outdoor school en speelplekken voor jong en oud moet het voedselbuurtbos een goed onderkomen bieden aan diverse groepen bezoekers, schoolkinderen en buurtbewoners.

Om het voedselbuurtbos te realiseren willen de initiatiefnemers Astrid van Beek en Klaartje Jaspers graag samenwerken met maatschappelijke organisaties, scholen, fondsen en ondernemers. Door de ideeën, behoeftes en mogelijkheden van de omwonenden in de plannen mee te nemen, willen we ervoor zorgen dat het bos niet alleen een thuis wordt voor vogels, kikkers en reeds bestaande natuurliefhebbers, maar door de hele buurt wordt gedragen. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Daarom nodigen we u graag uit voor de voedselbuurtbosconferentie op

zaterdag 8 december 14 -17 / Smulhoeve, Leidschenveen

 Het programma bestaat uit een inleiding over voedselbossen en een toelichting op onze ideeën voor de Treemanspolder. Tijdens interactieve workshops kunt u verder meedenken en vormgeven aan deze plannen. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Deelname is gratis, maar we vinden het wel fijn als u zich vóór 28 november aanmeldt via dit registratieformulier

Wie zelf een bijdrage wil leveren, kan voor 28 november mailen naar: info@mobileorchards.com