Onderzoek aan de Minamba Research Farm

Op het moment is het onderzoek rond de Minamba Research Farm gericht op haar mogelijke bijdrage aan diverse ecosysteemdiensten, de opbrengst van haar oogst en het in kaart brengen van de lokale kennis van de gebruikers van het Central Zambezian miombo woodland.

Om de biodiversiteit, de koolstofopslag, de bodemopbouw en de oogst de komende jaren met een minimum aan arbeid in kaart te kunnen blijven brengen, maken we gebruik van de laagdrempelige burgerwetenschappelijke methodes van VoedselUitHetBos, een collectief dat zich hard maakt voor onderzoek naar de productiviteit voor voedselbossen door verschillende systemen met elkaar te vergelijken.

Naast deze doorlopende documentatie, zijn we voortdurend op zoek naar onderzoekers die dieper op gerelateerde thema’s in willen gaan. Dit kan in de vorm van een BA-, MA-, PhD- of zelfstandig onderzoek. In ruil voor een werkplek met begeleiding vragen we je je onderzoeksgegevens te delen. Heb je interesse om de Minamba Research Farm te gebruiken als onderzoekslokatie? Neem contact op met klaartje@mobileorchards.com

University of Local Knowledge
Samen met de University of Local Knowledge (Universiteit voor Lokale Kennis) willen we ervoor zorgen dat lokale kennis over het miombo-bos niet verdwijnt, maar wordt overgedragen aan komende generaties. Lees er meer over op University of Local Knowledge.

Wil je meer leren van deze professoren, hun kennis helpen documenteren of een keer mee doen aan een rondleiding of workshop? Neem dan contact op met klaartje@mobileorchards.com